Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Deze methode bestaat meer dan 2500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie. Uw Acupuncturist behandelt u op deze punten om het energie evenwicht in het lichaam te normaliseren.

Wat doet een acupuncturist?

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. Acupunctuur verbetert het functioneren van het lichaam, met name de “samenwerking” tussen verschillende organen in het lichaam. De therapie bestaat uit het prikken van naalden op zeer precieze “Acupunctuurpunten” in het huidoppervlak. Acupunctuur is holistisch, d.w.z.: het verhelpt niet slechts één klacht, maar het heeft effect op de gehele persoon.

Opleiding

De Nederlandse vereniging voor Acupunctuur (NVA) de beroepsorganisatie, is zeer actief op het gebied van scholing. Acupuncturisten zijn verplicht bij te blijven op hun vakgebied. Die plicht verzekert u van optimale deskundigheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Paramedisch Centrum Bilthoven.

Uw behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie, in een individueel behandelplan. Hierin staan een duidelijk behandeldoel en de hersteltijd centraal.