Podologie

Wanneer naar een podoloog?

Podologie (letterlijk: ”voetkunde”) is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voorvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Podologie is nodig bij bijvoorbeeld standsafwijking van voeten, knieën, heupen,wervelkolom en bij pijnlijke voeten. Met podologie kan een groot aantal klachten in uw lichaam behandeld en voorkomen worden.

Hoe kan podologie overbelasting opheffen?

Tijdens het eerste consult worden uw klachten en wensen zorgvuldig in kaart gebracht. Dit onderzoek maakt duidelijk of podologie een oplossing kan bieden en of uw voeten extra steun kunnen gebruiken. U krijgt zooltjes die precies op maat gemaakt worden en geschikt zijn voor allerlei soorten schoenen. De zooltjes helpen de houding van uw voeten en lichaam te corrigeren, waardoor de overbelasting in het lichaam verdwijnt.

De podoloog kan ook adviseren over de eisen die u aan schoenen moet stellen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Paramedisch Centrum Bilthoven.

Uw behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie, in een individueel behandelplan. Hierin staan een duidelijk behandeldoel en de hersteltijd centraal.