Sportfysiotherapie

Wanneer naar een sportfysiotherapeut?

Verantwoord terugkomen op uw eigen sportniveau na een blessure. Dat is het werkveld van de sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten met uw lichaam gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Na analyse wordt een specifiek behandelplan en revalidatieschema gemaakt. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

De sportfysiotherapeut overlegt eventueel met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat het veel makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Opleiding

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding Allround Sportfysiotherapie heeft gedaan. Geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg (lidvereniging van het KNGF) in samenwerking met NOC*NSF en de Hogeschool van Midden-Nederland. Leden van de Nederlandse Vereniging van Sportfysiotherapie (NVSF) zijn verplicht om elk bijscholing te volgen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Paramedisch Centrum Bilthoven.

Uw behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie, in een individueel behandelplan. Hierin staan een duidelijk behandeldoel en de hersteltijd centraal.