Medische trainingstherapie

Wanneer medische trainingstherapie?

Uw conditie op verantwoorde wijze herstellen, verbeteren of behouden. Daar gaat het om bij medische trainingstherapie. Geen fitness maar een onderdeel van uw therapie.

Opbouwen, verbeteren en onderhouden

De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe. Het einddoel is een optimaal functieherstel. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.  Door de deskundige begeleiding wordt een medisch trainingsprogramma op maat gemaakt.

Opleiding

Medische trainingstherapie wordt begeleid door een fysiotherapeut, sportfysiotherapeut of orthopedisch manueel therapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. U werkt samen op verantwoorde wijze aan het functieherstel. Op de overige momenten traint u zelfstandig in onze oefenzaal. Het trainingsprogramma biedt ook oefeningen voor thuis om uw zelfredzaamheid te bevorderen en om herhaling van klachten te voorkomen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Paramedisch Centrum Bilthoven.

Uw behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie, in een individueel behandelplan. Hierin staan een duidelijk behandeldoel en de hersteltijd centraal.