Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

Als spieren niet goed functioneren, kan dat een scala van klachten en aandoeningen geven. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging maar daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. De tapemethodes zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Elastische tape om de spierfunctie te ondersteunen

De  elastische tapesoorten kunnen de spieren in hun functie ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Opleiding

De fysiotherapeuten van het Paramedisch Centrum Bilthoven hebben de opleiding gevolgd voor het werken met het Medical Taping Concept.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Paramedisch Centrum Bilthoven.

Uw behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie, in een individueel behandelplan. Hierin staan een duidelijk behandeldoel en de hersteltijd centraal.